Prohledat tento blog

pondělí 7. června 2010

Volby 2010 - Politika

Politika je v podstatě umění zblbnout masy a přesvědčit je o tom, že to, co prosazujete je to, co oni potřebují a přitom sledovat vlastní cíle.  Nikdy jsem zatím neviděl politika, který by prosazoval něco, co bude proti jeho zájmům a jen pro zájmy občanů. Všechno více nebo méně funguje naopak. Já jako politik a osoba mám nějaké zájmy, následně vytvořím líbivé teorie, na které nachytám voliče, a následně realizuji své vlastní cíle.

V naší zemi pravidelně, co 20 let probíhá nějaká změna. Je to proto, že 20 let je asi tolik, co jsou lidé ochotni tolerovat a pak změní systém, vymění politiky a pod. Výsledek je zatím ale ten, že se prostě jen ke korytu na určitou dobu dostanou jiní lidé a ti zase pouze sledují svoje zájmy. Kupodivu v podstatě ani změny systému nepomáhají. Je to proto, že jsou tady pořád stejní lidé a jejich chování systém ovlivňuje jen málo. Korupce v socialismu, korupce v kapitalismu, není to systémem, ten to ovlivní, ale ne moc, je to v lidech...

Teď máme nové strany TOP 09, VV - řekl bych uvidíme, co se změní, ale pohádky jsou pro děti, ne pro dospělé. Stupeň nasrání lidí ukázalo kroužkování kandidátů. Mnohem lepší by byly záporné preferenční hlasy = škrtání, ty by využili všichni... V politice se pak objeví ne ti schopní, ale ti, kteří vadí nejméně lidem. Ovšem ani kroužkování v tomto případě nebylo ničím jiným, protože většinou sloužilo k tomu, aby ti nepopulární odešli a byli nahrazeni někým jiným, v podstatě jedno kým, někým, kdo tam prostě zbyl.

Takže závěr je asi takový, že povolání politik je ceněno stejně jako uklizečka, hajzl bába nebo prostitutka, ale posledním jmenovaným se musím omluvit, protože jejich povolání vytvářejí hodnoty jiným, zatím co politikové vytvářejí hodnoty pouze sami sobě a ještě za naše peníze.
počítadlo.abz.cz