Prohledat tento blog

středa 16. června 2010

Ekonomický systém

Cílem ekonomického systému je přinutit lidi k aktivitě a vytváření hodnot. Nevolnictví, robota, všechno vedlo k zotročování lidí, k tomu, že výsledky jejich práce si nakonec přisvojil někdo jiný.
Socialismus nebyl žádnou vyjímkou, ale právě naopak.
Současný systém je stejný, pouze funguje skrytě a většina lidí má naivní pocit, že pracují sami na sebe a na své blaho. To je však pouze iluze. Systém je postaven tak, že 90% lidí, kteří tvoří hodnoty, jsou ožebračováni a výsledky jejich práce končí úplně jinde. Současně je jim vnucován pocit, že jsou dobře placeni a odměňováni, ale opak je pravdou.
Rozdělení daní je jenom takovou iluzí, protože více menších daní působí lépe... A tak máme daň z příjmu rovnou 15%, ve skutečnosti ze superhrubé mzdy, takže reálně 23%. Na to nabalíme 4,5% sociální 2,5% zdravotní a máme 30%. Dále když si chceme něco koupit zaplatíme dalších 20% DPH a je to 50%. A už máme pouze polovinu příjmu. K tomu přidáme ročně 3% inflaci, za 10 let je to 30% a máme odvod 80%. Takže z vydělaných peněz za 10 let máte pouze DVACET procent. Pokud jste si z toho pořídili dům a pozemek čeká vás daň z nemovitosti, daň z odpadů, zaplatíte daň z televize a rozhlasu, k energii přidejte "ekologickou daň", daně z odpadů za likvidace různých výroblů.
To co vám po 10 letech z vydělaných peněz zbylo je méně než DESET procent z toho, co jste za vytvořenou hodnotu dostali. A VÁM SE TO ZDÁ OK.??? Otázka je KDE se ty peníze ztratily?
Kam se z vaší kapsy přesunuly?
Je například normální, aby na korunu vyplacené sociální dávky se spotřebovaly další 2 koruny na její dopravu tomu, kdo tuto dávku potřebuje? Myslíte, že je to v pořádku? Myslíte, že se s tím nedá nic udělat???
počítadlo.abz.cz