Prohledat tento blog

čtvrtek 22. července 2010

Společnost a volební strategie

Pokud je společnost prohnilá a zkorumpovaná, existuje možnost uplatnění nových subjektů v politice, pokud nabídnou vděčná témata:

  1. Naše dluhy budou platit děti, dětí, Vašich dětí...
  2. Zatočíme s korupcí
  3. Budeme šetřit
  4. Nevolte politické dinosaury
Pozornost věnujte přesnému významu slov NAŠE DLUHY a VAŠE DĚTI... Na taková hesla jistě stáhnete všechny nespokojené, kteří už toho mají skutečně dost a chtějí změny. Možná jsou i někteří, kteří "Myslíme to upřímně..." Problém však začne v okamžiku připuštění dotyčných ke korytu... Při hlasitém a nenasytném čmochtání se původní hesla někam vždy vytratí a zbude  "Košile je bližší než kabát". Rozhodně nejsou na místě iluze, že se tentokrát něco změní.
Společnost je tvořena pořád stejnými lidmi - Vašek kradl, Džon podváděl, Honza udával, atd. Myslíte, že se ti lidé ze dne na den změní??? Možná si natáhnou masku, ale jejich podstata zůstane stejná. A lidé zase budou 10 let čekat, že třeba přece jen bude něco jinak - úžasná naivita. A systém funguje. Systém postavený na iluzi peněz, kterými jsou potištěné papírky bez hodnoty, na iluzi svobody, která ve skutečnosti není a iluzi spravedlnosti, která je jak pro koho. V otrokářské společnosti bylo jasno - já jsem pán, ty jsi otrok, v dnešní společnosti je jen iluze toho, že kdo se snaží a pracuje bude po zásluze odměněn, bude vlivný, mocný a bohatý a bude si moci za bezcenné papírky pořídit bezcenné tretky.
Takže Vám všem přeji, aby jste byli spokojení a šťastní a věřili upřimně ve světlé zítřky. Systém je postaven na dohodách, které ovšem kdykoliv je možné porušit, na vsugerování pravidel morálky a podobných věcech. Buď hodný, pracuj na nás a po smrti přijdeš do nebe, na onom světě budeš odměněn apod.
HA HA HA. Když toto někteří pochopí a pořád ještě chtějí něco změnit - nezvratně se stávají teroristy... Je to smutné, ale je to tak. Je to však zase jen slepá cesta, kde si oni myslí, že zbořením systému vznikne systém jiný a spravedlivý. Nevznikne, protože všichni, kteří zde byly předtím a tvoří ten systém, zůstávají i potom. Co s tím? Asi jediná možná cesta je evoluční změna lidí samotných, orientace na duchovno a hodnoty nemateriální povahy. Pokud naše hodnoty bude ovládání jiných, orientace na tretky a peníze a tomu bude podřízena lidská existence, potud budeme tam, kde v současné době jsme.
počítadlo.abz.cz