Prohledat tento blog

úterý 14. prosince 2010

Zločin a trest ...

Jednou ze základních lidských vlastností je hledání kauzualit i tam, kde prostě žádné nejsou.
Například si představte situaci:
Jde člověk po ulici a spadne na něj cihla z domu. člověk umře.
Dost často hledáme příčiny. Co ten člověk udělal špatného? Pokud je nenacházíme, začneme je hledat v předchozím životě apod. Ve skutečnosti tam žádné takové závislosti nejsou. V životě existují i věci, které nejsou zasloužené a za které nikdo nemůže. Náhoda je průsečík více nutností. V tomto případě např.

1. Člověk musel jít po ulici
2. Uvolněná cihla musela spadnout
3 Nutnost časová - události nastaly ve stejném okamžiku

A TO JE VŠE. Není to trest, je to jen a jen náhoda. A vidíte, všichni tam tu míru zavinění budeme hledat. PROČ??? Je to deformace výchovou, morálkou a podobnými bludy. Od mládí nám vštěpují, že za "zločin" musí přijít "trest". Manipulace vyššího stupně. Tak se z ČLOVĚKA vychovává poslušné stádo.
Máme to tak v sobě zažrané, že sami sebe obviňujeme a sami sebe trestáme. Možná tam původně byly nějaké velké cíle - udělat lidi lepšími, ale důsledky jsou hrozné, lidská společnost je stádem ustrašených psychotických individuí. Bojíme se ve společnosti uprdnout, protože se to nehodí, bojíme se říct názor, protože třeba zrovna není IN. Všechno, co děláme, porovnáváme s nějakými často nesmyslnými kriterii a pravdami. "Nedělej to, Bůh Tě potrestá...", "Trp a budeš odměněn..." Jen samé zákazy a příkazy.

Rady do života (možná Satanovy...):
1. Posuzujte všechny i "věčné" pravdy, apriori ničemu nevěřte, dělejte si svůj názor
2. Ptejte se co k čemu slouží a proč je to tady
3. Dejte na intuici, cit a vlastní "selský" rozum
4. Překročte svoji "krabičku", pokud něco chcete, UDĚLEJTE TO!!!

Někdo je nemocný, někdo je úspěšný - některé věci můžete částečně ovlivnit, jiné ne. Neberte to jako trest a nezáviďte jiným. Budete li to brát jako trest, přivodíte si jen další a další problémy. Další "tresty", protože se vám jeden trest bude zdát málo... Snažte se být spokojeni sami se sebou a plňte si své sny. Toto je cesta ke skutečnému svobodnému lidství a ne ke stádu zkrocených šelem.
počítadlo.abz.cz